Theorie
 

Theorie B
Voordat u praktijkexamen mag doen, voor auto, motor of een andere categorie, moet u eerst theorie-examen afleggen. Het theorie-examen doet u bij het CBR en is mogelijk op een dertigtal plaatsen in Nederland. Zodra u het theoriecertificaat hebt behaald, mag u praktijkexamen doen.

Theorie-examen nieuwe stijl
Vanaf 2009 is het theorie-examen veranderd. Er wordt meer aandacht gegeven aan veiligheid, gevaarherkenning en sociaal en milieubewust rijden. Doel is om de nieuwe nog beter voor te bereiden op de gevaren en rijgedrag in de praktijk. Tijdens het examen worden diverse meerkeuzevragen gesteld en tevens ook gevaarherkenningsvragen.

Theorie-examen voorbereiden
Het is uiteraard belangrijk om u goed op het theorie-examen voor te bereiden. U leert niet alleen voor het examen, maar ook voor een goede basis voor de praktijk. Veel jongeren denken vaak wat licht over de moeilijkheid van het examen, waardoor het slagingspercentage vrij laag is.

Er zijn diverse manieren om u op het examen voor te bereiden. U kunt een theorieboek kopen, met cd-roms werken, een cursus volgen bij een rijschool (duurder dan zelfstudie) of u volgt een cursus online op internet. Wij vinden dat het beste optie zelfstudie is. Begin met leren, oefen met cd-rom's en stel vragen zoveel mogelijk tijdens de rijles. Theoriebegeleiding is geheel kosteloos bij Verkeersschool Autogema!